Inkább felkötné magát, mint hogy újra börtönbe menjen

A rendőrség közleményben kérte csütörtökön a lakosság segítségét Balázs István megtalálásában. A férfi az anyósát és nevelt lányát bántalmazta súlyosan Kisszentmárton főutcáján, majd eltűnt. A Bors pénteken azt írta, hogy Balázs István nem először csinál ilyet, még börtönben is volt rokonai bántalmazása miatt.

Visszaeső bántalmazót keres a rendőrség
Visszaeső bántalmazót keres a rendőrség
Police.hu

A férfi elvágta anyósa torkát, és barátnője kislányát is megszurkálta szeptember 16-án. Balázs István visszaesőnek számít, börtönben is volt, mert néhány éve saját fiával és feleségével tette ugyanezt.

A férfi anyósát, a 41 éves N. Verát intenzív osztályon ápolják, rengeteg vért vesztett a támadásban. A bulvárlap megszólaltatta az áldozat fiát, aki elmondta, a tragédiát az okozta, hogy 16 éves húga, Roxána elhagyta a férfit. Balázs István a fiatal nő kislányán, Lénán is bosszút állt. A gyermek szintén kórházba került szúrt sebei miatt, de már jobban van.

– Manipulálta, ígérgetett neki mindenfélét, hogy elköltöznek szép házba, lesz pénzük és boldogok lesznek. A húgom elhitte neki, ezért már fél éve együtt éltek abban a putriban. Pár napja összevesztek, visszaköltözött. Most csak a ruhákért mentek vissza anyámék, akkor támadt rájuk – mesélte Roxána testvére, Péter.

A késelésnek szemtanúja volt Balázs István mostohaapja, Jenő is. – Minden egy pillanat alatt történt, majd elmenekült a Dráva irányába. Nézze, minden véres, nem tudom, ki fogja ezt feltakarítani – mondta a férfi, aki szerint mostohafiát nem fogják élve megtalálni, inkább felköti magát, mivel nem akar visszamenni a börtönbe, ahol rendszeresen megverték.

A szökésben lévő férfi négy évet töltött börtönben, miután megkéselte a feleségét és falhoz vágta a saját fiát. Akkor a Dráva árterében bujkált hetekig, akkor fogták el, amikor előmerészkedett.

A férfit most 50–60 rendőr keresi. Megtalálásában a hatóságok számítanak a lakosság segítségére is, de közleményében a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy Balázs István agresszív, veszélyes ember. Ezért aki látja, ne próbálja feltartóztatni, csak tegyen bejelentést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.