Íme Negró, a beszélő hortobágyi holló - Videó!

A Madarak és Fák Napján Negróval, a beszélő hollóval is találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a Hortobágyi Madárkórházba.

Negró, a holló egy nap egy nyírségi gyümölcsösben megszólított egy ott serénykedő idős asszonyt, aki ijedtében ládát borított a fecsegő tollasra, a ládára pedig nehezékül egy követ rakott, nehogy a madár elrepüljön, majd értesítette a Hortobágyi Madárkórházat.

A csodaholló csak egy dolgot tud mondani, de azt teljesen tisztán és érthetően: Szevasz, Negró! Innen kapta a nevét a madárkórház egyik legnépszerűbb lakója.

„Negró azért került a hortobágyi Madárkórházba, mert ha egy holló beszél, az azt jelenti, hogy embertől tanulta. Emiatt szelíd, ami veszélyes is lehet" – magyarázta Déri János, a madárkórház vezetője az M1 riportjában. „Ivarérett korában ugyanis párt választ magának, s mindenki másra féltékeny. Egy bizonyos területen belül ugyanúgy viselkedik, mint a házőrző kutya" - tette hozzá.

Május 10-én, a Madarak és Fák Napján a Hortobágyi Madárparkban a látogatók bepillantást nyerhetnek a Madárkórház tevékenységébe, de találkozhatnak Negróval és a többi bentlakóval is.

Déri János a televíziónak elmondta, hogy a gyógyításon túl a szemléletformálás is céljuk. „Aki végignéz egy műtétet, valószínűleg soha nem fog légpuskával madárra lőni, és meggondolja, hogy hogyan tesz ki patkánymérget" - jegyezte meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.