Igencsak kockázatos a dubajozás

Egyre kockázatosabb a dubajozás. Nem az ottani férfiakat szexuális szolgáltatásaikkal kényeztető celebek számára, hanem a Brazíliából Dubajon át Budapestre kokaint csempésző futároknak.
Majdnem négy és fél kiló kokaint próbált meg preparált oldalú kézipoggyászában Magyarországra csempészni egy spanyol férfi a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren – közölte kedd reggeli közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A spanyol férfi Dél-Amerikából érkezett Dubajon keresztül, és a zöld folyosón át szeretett volna távozni a terminálról, mondván, neki semmiféle elvámolni valója nincs, semmiféle bejelentésre kötelezett árut nem hozott magával. A pénzügyőrök azonban kockázatelemzés alapján úgy döntettek, tételes vámvizsgálatnak vetik alá a spanyolt.

A kockázatelemzés ez esetben nem holmi hatósági porhintés. Január 10. óta közel 350 millió forint értékű kokain akadt fenn a Liszt Ferenc reptéri ellenőrzéseken. Először egy portugál páros kísérelt meg hajfestékes tasakokba rejtve közel 7,5 kiló kokaint átcsempészni a vámon, mintegy 110 millió forint értékben. Pár nappal később, ugyancsak hajfestékes tasakokba csomagolva 12.650 gramm került elő egy olasz férfi csomagjaiból. Utóbbi szállítmány értéke megközelítőleg 220 millió forint volt.
Miután mind a portugálok, mind az olasz csempész Brazíliából érkeztek Dubaj érintésével Magyarországra, semmi csodálni való nincs azon, ha az onnan érkezőket árgus szemekkel vizslatják a vámosok, és a legkisebb gyanújelre is azonnal tételes ellenőrzésnek vetik alá őket.

Azt, hogy a spanyol esetében mi volt az az aprócska jel, ami miatt kiállították ellenőrzésre a zöldfolyosón, nem tudni. Ami tény, hogy kézipoggyásza preparált belső oldalfalában két csomagban összesen 4366,4 gramm, mintegy 65,5 millió forint értékű kokaint találtak. A spanyol férfit kábítószer-birtoklásért feljelentették a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságnál. A drogot lefoglalták.
Az idén ez volt a harmadik nagy drogfogás a repülőtéren. S már közel annyi kokaint foglaltak le, mint tavaly egész évben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.