Igazi bűntanyát számoltak fel Vecsésen

Csaknem kétezer liter adózatlan gázolajat, 97 tő kannabiszt, valamint lőfegyvereket találtak egy vecsési házban és udvarán - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint a pénzügyőrök egy vecsési ingatlan udvarán 1700 liter gázolajat találtak, amelynek eredetét az ingatlant bérlő és ott lakó férfi nem tudta igazolni. A házban, egy fűtő, világító, légkondicionáló és szellőztető berendezéssel felszerelt szobában 97 kannabisz növényt és palántát találtak az ellenőrzést végzők. Előkerült még egy távcsővel és hangtompítóval ellátott lőfegyver és fegyveralkatrészek is. Mindemellett kiderült, hogy manipulálták a villanyórát.

A bérlőt a pénzügyőrök a helyszínen elfogták, és átadták a rendőrségnek. A rendőrök őrizetbe vették a férfi élettársát is, és a helyszínen találtak még egy maroklőfegyvert, 63 éles lőszert és több doboz kannabisz vetőmagot is.

A pénzügyőrök lefoglalták a több mint félmillió forint piaci értékű gázolajat, és költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek az adóhatóság pénzügyi nyomozóinál. A rendőrség kábítószer-birtoklás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.