Igazgatóból iskolai csontváz lett

Alexandru Grigore Popescu iskolaigazgató volt, most kellék a biológia-szertárban. Az ötven éve halott férfi testét szeretett diákjai okulására ajánlotta fel: csontvázát ma is használják – írja az Új Magyar Szó online.

Alexandru Grigore Popescu egy másfél ezres lélekszámú romániai falu, Puchenii-Moşneni általános iskolájának volt az igazgatója. Az elkötelezett oktató és vérbeli pedagógus nagy tiszteletnek örvendett, ám volt egy nagy szívfájdalma: nem tudott csontvázat szerezni az iskola számára. Ezért úgy rendelkezett, hogy halála után belőle csináljanak szemléltető eszközt a nebulók számára.

Így is lett. A hatvanas években szakemberek a csontvázát didaktikai eszközzé alakították át, és kiállították az egyik osztályteremben. Ott áll ma is, mint a biológiaórák elmaradhatatlan kelléke.

Az iskola jelenlegi történelemtanára, aki még emlékszik Popescu igazgató úrra, azt mondja, a nagylelkű felajánlás nagyon jót tett az oktatás színvonalának. A gyerekek jók biológiából, és sokan választják az orvosi pályát közülük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.