Időszerű volt: 5 millió jár Kardos Krisztina gyilkosáért

Ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Papp Károly országos rendőrfőkapitány annak, aki érdemi információval tud szolgálni Kardosné Gyurik Krisztina (†36) meggyilkolásával kapcsolatban.

A rendőrség honlapján vasárnap délután jelent meg a nyomravezetői díj kitűzéséről szóló közlemény, mely - mint írják - „most vált időszerűvé".

A 36 éves egy gyermekes nőt tavaly szeptember 25-én találták holtan a soroksári Szigetdűlő területén. Az asszony futni indult, ám nem érkezett haza a szokott időben, ezért férje értesítette a rendőrséget.

Krisztinára hajnalban találtak rá holtan egy bokros területen. A nőt megverték, megkötözték, megbecstelenítették majd egy zsineggel megfojtották.

Az eltelt majdnem egy évben a nyomozás során nem gyanúsítottak meg senkit, bár a férjet többször is kihallgatták. Kardos Lajos önként vetette alá magát poligráfos vizsgálatnak, így gyanún felül áll.

A héten a lapok arról cikkeztek, hogy egy csütörtökön letartóztatott, nemi erőszakot elkövetett 22 éves fiatalember DNS-mintáit is összevetették azokkal az anyagmaradványokkal, melyeket Krisztina gyilkosai hagytak hátra.

A Vasárnapi Blikk ma azt írta: időközben bebizonyosodott, hogy H. Bélának nincs köze a soroksári ügyhöz, ám az helyszínek közelsége és az elkövetés módjának hasonlóságai miatt a rendőrség hivatalból összevetette a mintákat. H. egyébként elengedte áldozatát, miután súlyosan bántalmazta és közösülésre kényszerítette.

Ahogy azt júliusban mi is megírtuk: Kardos Lajos nyáron felajánlott 200 ezer forintott annak, aki segít rendőrkézre keríteni felesége gyilkosát és ezzel egy időben ügyvédje, Parti Ágnes kezdeményezte, hogy a rendőrség is tegye meg.

A nyomravezetői díj kitűzésesről szóló közleményben a rendőrség most arról tájékoztat, hogy a soroksári gyilkosság felderítése érdekében szükségessé vált több, a hatóságok előtt eddig ismeretlen ember kihallgatása.

Említenek egy 30-40 év közötti fekete hajú nőt; egy sötét színű autó vezetőjét illetve azokat, akik a gyilkosság estéjén 8 óra körül a XXIII. kerületi Meddőhányó utcán egy kertészet előtt futottak el – részleteket lásd keres írásunkban.

A nyomravezető díj csak annak fizethető ki, aki a gyilkos személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, szükség esetén védelmére a kellő intézkedéseket megteszi.

Őket keresik

A rendőrség várja annak a sötét árnyalatú autót vezető személynek a jelentkezését, aki 2013. szeptember 25-én 21 óra és 21 óra 30 perc közötti időben egytengelyes, ponyvás vagy dobozos utánfutójával - rajta világos csíkkal - a Budapest XX., Vízisport út irányából a Fővárosi Csatornázási Művek felé haladva befordult a kerékpárútra, majd onnan 20 perc múlva kihajtott.

A rendőrség ugyancsak várja annak a 35-40 év körüli fekete hajú hölgynek a jelentkezését, aki a bűncselekményt megelőzően több alkalommal találkozott a későbbi áldozattal és a kerékpárút Budapest XXIII., Dobó utcai végénél a betontuskókon ülve beszélgetett vele.

Az ügyben eljáró nyomozók azoknak a jelentkezését is várják, akik 2013. szeptember 25-én 20 óra körüli időben a Budapest XXIII., Meddőhányó utcán a Budapest XXIII., Vízisport út irányából az Oázis kertészet előtt futottak el, vagy rendszeresen ezen az útvonalon közlekednek gyalogosan vagy futva az esti órákban.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemeges információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy munkaidőben (h-cs: 8-16; p: 8-13) a „Telefontanú" 06-80-555-111 zöld számán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.