Vádat emeltek az Operaház korábbi vezetői ellen

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat a Magyar Állami Operaház két egykori vezető beosztású munkatársával szemben a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség.
A vád szerint 2008-ban összesen csaknem 10 millió forint vagyoni hátrányt okozott a Magyar Állami Operaháznak a két, abban az időszakban vezető beosztású, gazdálkodásért is felelős munkatársként dolgozó illető. Harmadik társuk egy az Operaházhoz köthető alapítvány képviselője volt - tájékoztat a Fővárosi Főügyészség közleménye.

Az Operaház munkatársai 11 esetben kötöttek indokolatlan megbízási szerződést az alapítvány képviselőjével különböző rendezvények szervezésére, kivitelezésére és az ezekhez szükséges személyzet biztosítására.

Eközben tisztában voltak azzal, hogy az alapítvány ezeket a feladatokat kiszervezi egy másik vállalkozónak, aki olcsóbban végzi el a munkát. Az alapítványnak nem voltak meg a munkához szükséges eszközei, illetve a személyi állomány sem, így nem is teljesíthette volna a megbízást.

A szerződésekben szereplő összeg és a vállalkozó által kért díj különbözetét az alapítvány tette zsebre. Közel 10 millió forinthoz jutottak így.

A kerületi ügyészség az első- és másodrendű vádlottakat jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével, harmadik társukat pedig orgazdaság bűntettével vádolja és mindhármukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzmellékbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.