Huszonegy hónap börtönre ítélték Lionel Messit és az édesapját is

A Barcelona világsztár futballistáját és a mellette menedzserkedő édesapját három rendbeli adócsalással vádolták - írja az El País. Nem valószínű, hogy börtönbe kell vonulniuk.
Messit azzal vádolták, hogy 2007 és 2009 között több mint négymillió eurót „felejtett el" befizetni az államkasszába . Jorge Messi a fia menedzsere, az adócsaláshoz szükséges iratokat azonban az argentin labdarúgó írta alá.
Fotó: Marcos Brindicci / Reuters

A Barcelona argentin futballsztárja korábban tagadta, hogy tudott apja adócsalásáról. Az ügyvédei kérték is, hogy mentsék fel őt a vádak alól, a barcelonai tartományi bíróság azonban szerdán 21 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Lionel Messit és az édesapját is. Az argentin futballsztárnak ezen kívül kétmillió, az édesapjának másfél millió euró büntetést is ki kell fizetnie.

Spanyolországban a két évnél rövidebb tartamú börtönbüntetések végrehajtását általában felfüggesztik, így nem valószínű, hogy akár Messinek, akár az édesapjának rács mögé kell vonulnia. Valószínű, hogy ez a megfontolás szerepet játszott az ítéletről szóló döntésben.

Messi körülbelül évi 30 millió eurót keres a Barcelonánál. Az argentin válogatottságtól nemrég vonult vissza, miután a csapata igencsak fájó, 4-2-es vereséget szenvedett a címvédő Chilétől a Copa America döntőjében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.