Hősi halottként temettek el egy rendőrkutyát

Kye, a három éves belga juhász bevetés közben pusztult el, miután egy bűnöző leszúrta. Az állatot rendőri tiszteletadás mellett temették el: koporsójára ráterítették az amerikai zászlót, az oklahomai rendőrség tisztjei pedig sorfalat álltak mellette.
Ryan Stark rendőr őrmester és Kye két évig voltak társak Fotó: Sue Ogrocki / MTI/AP

A tragikus eset múlt vasárnap este történt Oklahomában, amikor a rendőrség egy menekülő autótolvajt üldözött. Fél órás hajsza után sikerült a kocsi kerekeit kilőniük, az autó felborult, a gyanúsított, a 22 éves Mark Salazar pedig ezután gyalogszerrel próbált megszökni a helyszínről.

Kye és gazdája, Ryan Stark őrmester azonban a nyomába eredt, hamar utol is érték, Salazar azonban egy késsel többször megszúrta a K9-es kiképzésű rendőrkutyát. Stark ekkor elővette a fegyverét, rálőtt a férfira, aki a helyszínen életét vesztette - írja a Daily News.

A súlyosan megsérült Kye-t azonnal egy közeli állatkórházba szállították, az életmenő műtét közben azonban leállt a szíve.

Nehéz volt a búcsú... Fotó: Sue Ogrocki / MTI/AP

Kye két éve szolgált az oklahomai rendőrség kötelékében Stark őrmesterrel. A rendőrebet rendőri tiszteletadás mellett temették el csütörtökön, a hősi halottaknak kijáró, megható szertartást a rendőrség több tagja is megkönnyezte.

A ravatalt egy baptista templomban állították fel, a koporsót amerikai zászlóval terítették le, a rendőrök díszsorfalat álltak és tisztelegtek Kye előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.