Horogkeresztes kabátban látogatott Németországba a holland királyné

Hatalmas felbolydulást okozott a közösségi oldalakon a holland királynő németországi látogatásának második napján egy divatbaki. 

Maxima királyné csütörtökön egy csavarokkal, szögekkel és kék színű kövekkel kivarrt szürke kabátban jelent meg a hivatalos programokon. A Bild szúrta ki, hogy az egyik geometrikus minta sajnálatos módon egy horogkeresztre emlékeztet Claes Iversen tervező ruhakölteményén.

A kabát, amit a királynő Németországban visel, többeknek is szemet szúrt a Twitteren.

 

 

„Melyik idióta a felelős ezért a ruhaválasztásért?!” - háborgott valaki, aki szerint az egész kabát olyan, mint egy katonai uniformis.

A felöltőt és a holland királynét a Rheinische Post próbálta védelmébe venni, rámutatva, hogy a kérdéses minta sokkal inkább hasonlít a buddhista örökkévalóság szimbólumára, mint egy horogkeresztre. A náci jelképnek ugyanis az ellenkező irányba néznek a horgai.

Maxima és férje, Vilmos Sándor király Nürnbergbe látogatott csütörtökön, miután a szerdát Münchenben töltötték. A német sajtó mostani reakciója nem is állhatna nagyobb kontrasztban azzal, ahogy az angol királynő, II. Erzsébet tavalyi látogatásán az uralkodó ruhájának eleganciájáról áradoztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.