Hiába a rémes kritika, tarol a Batman vs Superman

424 millió dollár jegybevételt hozott a két szuperhős harca a bemutató utáni első öt napban, annak ellenére, hogy a kritikusok fanyalogtak. 

A magyarul Batman Superman ellen: Az igazság hajnala címmel forgalmazott film ezzel világszinten a negyedik legjobb nyitóhétvégével büszkélkedhet és akkor is hozza a hatodik helyet, ha csak az Egyesült Államokat nézzük. Csak Amerikában 170,1 millió dollárt hozott a mozipénztáraknál. Nagy-Britanniában is rekord a márciusi 15,5 millió fontos bevétel - írja a BBC

Ez a film az első, amelyben a két szuperhős együtt szerepel, és amely meghozta a Warner Bros-nak a régóta várt sikert. A stúdió költséges bukások egész sorozatán van túl, mint a Jupiter felemelkedése vagy a Pán.

A DC Comic feldolgozás leforgatása több, mint 250 millió dollárba került a Warnernek. a befektetés azonban ezúttal megtérülni látszik: a film a stúdió nemzetközileg második legjobban nyitó filmje. Csak a 2011-es Harry Potter és a Halál ereklyéinek második része előzte meg.

Mark Kermode, a BBC kritikusa megsemmisítő csalódásnak titulálta a filmet, míg Kate Muir azt írt a The Timesban: "Ez a szuperhős-svédasztal egyetlen CGI levessé olvad."

Jeff Goldstein, a Warner Bros terjesztésének főnöke azt nyilatkozta: "Eltérés volt a kritikusok véleménye, a rajongók érdeklődése és a rajongók reagálása között." A filmet a rajongók hadai magasztalták az első New York-i vetítések után március közepén, azonban a kritikusok kevésbé fényes véleménnyel voltak a moziról.

"Ez azt bizonyítja, hogy a koncepció erősebb, mint a negatív kritikák. Semmi esély nem volt rá, hogy ha valaki képregény- vagy akár mozirajongó, kihagyja az ikonikus hősök első találkozását. A közönség a saját szemével akarta látni a filmet" - vélekedett Paul Dergarabedian a comScore, médiaelemzője.

Az igazság hajnala több, mint 40,000 - Kínában 16000, az Egyesült Államokban 4242, Nagy-Britanniában 1701, Dél-Koreában 1696 - vásznon nyitott 66 piacon.

"A rajongók szava hangosabb" - vélekedik Jeff Bock, az Exhibitor Relations elemzője. "Ez is azt bizonyítja, hogy milyen erősek ezek a karakterek."

A Zack Snyder-rendezte film, Ben Affleck és Henry Cavil főszereplésével az első a Warner Bros által tervezett tíz DC Comics adaptációból. A következő öt évben elkészülő filmek közt van a Wonder Woman és a Flash is. A sorozat következő darabja, az Öngyilkos osztag augusztusban nyit a mozikban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.