Hetven év után nem akartak egymás nélkül élni

Egy ohiói házaspár mindössze 15 óra különbséggel hunyt el, miután hét évtizedet egymás mellett töltöttek: először a 92 éves Helen Felumee halt meg, férje, a 91 éves Kenneth közölte a családdal a hírt, majd lefeküdt és végül örökre elaludt.  Amikor Helen egészsége megrendült és kórházba kellett szállítani, mindketten nehezen viselték, hogy nem lehetnek együtt, korábban ugyanis egyetlen éjszakát sem töltöttek külön - írja a USA Today.

Gyermekeik szerint a pár még kamaszként találkozott egymással és azóta is elválaszthatatlanok voltak. 1944. február 20-án, 2 nappal Kenneth 21. születésnapja előtt házasodtak össze titokban Kentucky-ban, Ohio törvényei szerint ugyanis a férj még kiskorúnak számított.

Kenneth vasúti kalauzként és karbantartóként, majd a nashporti postahivatalban dolgozott, míg Helen otthon maradt a nyolc gyerekkel. Miután nyugdíjba mentek, a pár utazgatni kezdett, Amerikai összes államát bejárták busszal.

Idén ünnepelték 70. házassági évfordulójukat. Egyik lányuk, Linda elmondta, az egész család tudta, hogy szülei nem fognak sokáig élni egymás nélkül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.