galéria megtekintése

Hét dolog, amit nem tudott a ma 3 éves György hercegről

4 komment


Borbély Zsuzsa

A világon talán legjobban dokumentált gyerekkorral rendelkező kisfiú július 22-én ünnepli a születésnapját. Katalin és Vilmos legidősebb gyerekének élete nyitott könyv a világ előtt, de fogadjunk, hogy van olyan, amit ön sem tudott! 

1. Az ifjú herceg egy tíz hálószobás házban tengeti királyi gyermekkorát - írja az Independent. A Norfolkban található györgykorabeli házat, Anmer Hall-t a nagyi, II. Erzsébet ajándékozta Katalinnak és Vilmosnak nászajándékul. A birtok körülbelül három kilométernyire fekszik a királynő Sandringhambeli "nyaralójától". 

 

2. A kisfiú - akár a királyi család többi tagja - kivételt képez az információs szabadságról szóló törvény alól, aminek három évesen még valószínűleg nem örül annyira, mint a húszas éveiben fog. Vagyis a vele kapcsolatos információk nem szabadon hozzáférhetőek.

3. Zsenge kora ellenére már bélyeg és érme is megörökíti a herceget. Kérdés, hogy mire felnő, ezek a fogalmak jelentenek-e még valamit. 

4. A tavalyi szülinapja sem sikerült rosszul. Egy 18 ezer fontos (közel 6,7 millió forintos), kerekeken guruló játszóházat kapott a nagypapától, Károly hercegtől. A viktoriánus stílusú "pásztor tanya" Károly highgrove-i birtokán áll és az arra járók vethetnek is rá egy pillantást, mert része a park vezetett túrájának. Ha ez mégsem nyeri el a tetszését, akkor elbújhat az apukája, Vilmos régi faházában is, amit az 1989-ben, hétévesen kapott. 

5. György, ha felnő és trónra kerül, akár az egész ausztrál kormányt menesztheti. És ez csak egy a számos titokzatos jogköre és előjoga közül. Lovaggá ütheti az arra érdemeseket, és hetente találkozik majd a regnáló miniszterelnökkel. Nem kell adót fizetnie és nem vizsgálódik ellene az ügyészség. Ha ez nem elég, az ő uralma alá tartozik majd minden brit hattyú.

6. Annak ellenére, hogy alig magasabb, mint egy teniszütő, már tanul teniszezni. 

7. A királyi kollekcióból állítják össze a ruhatárát. Nem sok hároméves van, aki bekerül a GQ magazin "Nagy-Britannia 50 legjobban öltözött férfiúja" válogatásába. A herceg azonban 2015-ben szerepelt a ranglistán. Györgyöt előszeretettel öltöztetik az apja egykori gyerekruháihoz hasonló szerelésekbe. Ha mégis egy kortárs tervező darabját viseli, akkor a ruhadarab pillanatok alatt elfogy az üzletekből. Ezt a jelenséget róla nevezték el György herceg hatásnak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.