Helyszíni tárgyalás a Farkas Péter-ügyben

Helyszíni tárgyalást tartanak decemberben az ismeretlen helyen tartózkodó Farkas Péter olimpiai bajnok és két társa kábítószerügyében azon az ingatlanon, ahol az ügyészség szerint marihuánát termesztett a három vádlott – határozott a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság pénteken.

Farkas Péter és testvére, Farkas Károly egy éve az elsőfokú ítélet kihirdetése közben zavartalanul kisétálhatott a bíróság épületéből. Farkas Károlyt rövidesen elfogták, azóta előzetes letartóztatásban van. Barcelona magyar birkózó olimpiai bajnoka azonban jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik. Egy évvel ezelőtt arról szóltak a hírek, hogy Thaiföldre szökött, és a bíróság nemzetközi elfogató parancsot bocsátott ki ellene.

Farkas Péter szökése előtt az ítéletethírdetésre vár a Pesti Központi Kerületi Bíróságon
Farkas Péter ítéletethírdetésre vár a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Nem várt sokáig...

A vád szerint a három férfi hat-nyolc évvel ezelőtt marihuánát termesztett egy XVII. kerületi ingatlan pincéjében.

A vádlottak jobbára tagadták bűnösségüket.

A bírósági eljárásban először felmentő ítélet született, melyet azonban a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezett, és új eljárásra utasított, melyben 2008. november 3-án a Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon, nem jogerősen Farkas Pétert öt évre ítélte a kábítószerügy miatt, és egyben elrendelte egy másik ügyben korábban kiszabott egyéves felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is. Akkor Farkas Péter testvére hét évet, a harmadik vádlott hatot kapott nem jogerősen.

Fellebbezések folytán másodfokon ismét a Fővárosi Bíróságra került az ügy, melynek pénteki első nyilvános ülésén a bírói tanács úgy döntött, hogy decemberben bizonyítás céljából szemlét tartanak a bűncselekmények helyszínén, a XVII. kerületi ingatlanon.

Várhatóan még ugyanazon a tárgyaláson sor kerülhet a perbeszédekre, a következőn pedig jogerős döntést hirdethet a jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó Farkas Péter birkózó olimpiai bajnok és két társa fél évtizede húzódó kábítószer-ügyében a Fővárosi Bíróság.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.