Egy hacker állt bosszút Vivienért

Feltörték M. Vivien gyilkosának Facebook-oldalát, és képeket osztottak meg az elkövetőről. 

Egy magát HackerGirlnek nevező illető feltörte az M. Vivien meggyilkolásával gyanúsított fiú Facebook-oldalát, és nyilvánossá tette az elkövető több képét is. A fiú ismerősei először azt tapasztalták, hogy a hacker megváltoztatta K. Bálint eredeti profilképét, majd ezt az üzenetet posztolta: 

"Hacked by Hungarian Hacker For Revenge K. Bálint killed a hungarian girl so i hacked his account" vagyis "Feltörtem az oldalt, mert K. Bálint megölt egy magyar lányt."

A hackerlány azóta felajánlotta, hogy átadja a Facebook profilt a meggyilkolt lány szüleinek, amennyiben jelentkeznek. K. Bálint Facebook falát ellepték a felháborodott hangú posztok, mióta kiderült, hogy köze van Vivien halálához.

M. Vivien március 5-én tűnt el a Népliget egyik szórakozóhelyéről hazafelé tartva. Az édesanyja a rendőrséghez fordult, plakátok lepték el a budapesti aluljárókat, azonban a lány nem került elő.

A nyomozók csütörtök este hallgatták ki a lány gyerekkori barátját, K. Bálintot, aki tagadta, hogy bármit tudna az ügyről, azonban az órákig tartó kihallgatás és a hazugságvizsgálat hatására bevallotta tettét. Március 10-én, öt nappal a lány eltűnése után vezette el a fiú a rendőröket a dabasi erdőbe, ahol elrejtette a holttestet.

A feltételezések szerint K. Bálint egy vadásztőrrel többször megszúrta a lányt, majd a testét egy közeli erdőben hagyta letakarva. Az áldozat táskáját és a gyilkos fegyvert egy patakba dobta.

A Népszabadság által megkérdezett kriminálpszichológus valószínűsíti, hogy borderline személyiségzavarban szenved az elkövető, vagyis egy hirtelen dühkitörésében ölhette meg a lányt. Vivient már többször vitte haza autóval a fiú, így a lánynak nem volt oka, hogy tartson tőle. 

K. Bálintot pénteken előzetes letartóztatásba helyezték. A fiú, aki a sajtót középső ujja felmutatásával üdvözölte, nem fellebbezett a döntés ellen.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.