Hatvankét évig együtt éltek, az állam elszakította egymástól az idős házaspárt

Hatvankét évnyi együttélés után szétválasztottak egy idős kanadai párt egymástól. A család a közösségi médiát használva kért segítséget. A történet bejárta a Facebookot.

A 83 éves Wolfram és felesége, a 81 éves Anita hányattatásait unokájuk osztotta meg. A német származású pár 1954-ben költözött Kanadába egy jobb élet reményében. Hatvankét éve házasok, most azonban külön kell tölteniük életük utolsó heteit, hónapjait.

A pár már nyolc hónapja él külön a kanadai egészségügyi rendszer miatt. Wolframnak demenciája és nemrégiben rákkal diagnosztizálták, ezért speciális kezelésre szorul. Abban az otthonban, ahol Anita van, nem tudnák ellátni.

Unokájuk, Ashley beszámolója szerint a nagyapja az ablakot nézve várja, hogy felesége megérkezzen hozzá, amit a család kétnaponta tud megoldani - írja a CTV News. Az idős pár általában könnyek között búcsúzik egymástól.

Forrás: Facebook

A család azt szeretné, ha Wolfram és Anita újra együtt lehetne. Az idősotthonokat üzemeltető Fraser Health-nél azt mondták, már dolgoznak a pár egyesítésén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.