Hasfájás miatt ment kórházba, hét szervét eltávolították

Az angol nő hasfájás és puffadás miatt vizsgáltatta ki magát, ám az orvosok értetlenül álltak a panaszai előtt. Egy hónappal később megműtötték, három szervét részlegesen, hetet pedig teljesen eltávolítottak.

A 35 éves Jenny Ramage addig nyugodt élete fenekestül felfordult, miután különféle ismeretlen eredetű emésztési problémák miatt orvoshoz fordult. A vizsgálatok sokáig nem találták meg, mi okozza a kellemetlen hasi feszülést, puffadást és görcsöket a szervezetében.

Nem sokkal később aztán kiderült, Ramage egy ritka betegségben szenved, amely annak idején Audrey Hepburn halálát is okozta. A féregnyúlvány eredetű karcióma a hashártya daganata, nagyon ritka, egymillióból mindössze egyetlen embert érint.

A vizsgálatok daganatot mutattak Ramage vakbelén, ami kocsonyás anyaggal borította be a környező szerveket is. A nőn életmentő műtétet hajtottak végre, mely során eltávolították a lépet, a vastagbelet, a vakbelet, az epehólyagot, a petefészket, a petevezetékeket és a köldökét, a májat, a vesét és a rekeszizmot pedig részlegesen csonkolták.

A Bristolban élő zenei producer három hetet töltött kórházban a műtét után és bár hasfalát ijesztő vágások borítják, ő mégsem szégyenli őket. „Nem zavarnak a hegek, arra emlékeztetnek, hogy túléltem. Nagyon szerencsés vagyok, hogy teljesen felépültem. Az állapotom semmiben nem akadályoz és bármit ehetek vagy ihatok” - mondta el a Mirrornak a nő.

Ramage szerette volna felhívni a figyelmet erre a ritka betegségre, így készített egy videoklipet, amelyben a világ különböző pontján élő túlélők is szerepelnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.