Hasba szúrta, majd baltával verte fejbe anyját, felfüggesztett börtönt kaphat a 17 éves fiú

Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte a Heves Megyei Főügyészség egy 17 éves hatvani fiúra, aki a vád szerint erős felindulásában megölte személyiségzavaros édesanyját tavaly nyáron - közölte a megyei főügyész csütörtökön.
Szalóki Zoltán úgy fogalmazott: az együttélésük alatt felgyűlt konfliktusok vezettek oda, hogy a fiatalkorú vádlott egy látszólag jelentéktelen vita következtében "gátját vesztett durvasággal" gyilkolta meg édesanyját.

A nőnek külön lakrésze volt a házban, mivel régóta pszichés problémákkal küzdött, gyógykezeltetni azonban nem hagyta magát. Az utcán idegeneket becsmérelt, és otthon is gyakran szidalmazta, fenyegette a családját. Téveszméket hangoztatott, sőt megtörtént, hogy elégette a pénzt, amit saját ellátására kapott.

A szakközépiskolás fiú tavaly június 4-én azt tapasztalta, hogy édesanyja ismét furcsán, majd egyre erőszakosabban viselkedik. Részben emiatt úgy döntött, hogy elmegy otthonról, a nő azonban ellenezte ezt. Vitatkoztak, egyre hangosabban veszekedtek, végül az anya egy húsz centiméter pengéjű késsel a kezében berontott a fiához, megfenyegette, hogy megöli, és megsebezte a karján.

A fiú az ágyra lökte az asszonyt, majd kicsavarta a kezéből a kést, amellyel legalább hatszor hasba szúrta anyját. A belső vérzés miatt a nő már ezt sem élte volna túl, a vádlott indulata azonban nem csillapodott: egy baltával többször az anya fejére sújtott, aki azonnal meghalt.

A fiú a tettét követően apja munkahelyére szaladt, ahol elmondta, mi történt, és segítséget kért. Az apa értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A Heves Megyei Főügyészség erős felindulásban elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú ellen. Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság helyezze a fiút pártfogó felügyelet alá - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.