Háromszázhatvan epekövet operáltak ki a betegből

Krónikus hasi fájdalommal és hónapok óta tartó gyomorégéssel fordult orvoshoz egy negyvenkilenc éves nő Indiában. Orvosai is megdöbbentek, mi okozza a gyötrelmes fájdalmait.

Mousumi Dam tünetei hétről hétre súlyosbodtak, végül sárgaságot kapott, ekkor fordult orvoshoz. A kórházban egy tucatnyi vizsgálatot végeztek el a nőn. Az ultrahangvizsgálat során végül kiderült, Mousumi 360 darab követ hordoz az epehólyagjában.

A sebészek egyórás műtét során távolították el az egyenként körülbelül öt milliméteres köveket – számol be a Mirror. Dr. Makhan Lal Saha, a műtétet végző orvos elmondta, harminchét éve van a szakmájában, de még soha nem látott ennyi követ egyik betege epehólyagjában sem. A sebész elárulta, hogy a műtét végére már teljesen elzsibbadt a keze.

Az orvos szerint nehéz pontosan megmondani, mi okozhatta a hatalmas mennyiségű epekövet, de a beteg valószínűleg magas koleszterintartalmú ételeket evett, és kevés vizet ivott.

Mousumi három nap után elhagyhatta a kórházat, most otthon lábadozik. A nőnek felajánlották, hogy megtarthatja a köveket, de nem akart élni a lehetőséggel. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.