Három sütemény miatt fejeztek le egy indiai férfit

Az érinthetetlen kasztbeli házaspár estig kért haladékot, de a zöldséges nem tudott várni.

A rendőrség a Press Trust of India hírügynökségnek adott tájékoztatása szerint az eset csütörtök reggel történt Uttar Prades állam Mainpuri körzetben, amikor a házaspár dolgozni ment. Ashok Mishra, a falu boltosa megállította a házaspárt, és követelte rajtuk a néhány napja vásárolt sütemények árát.

Az önmagukat dalitoknak nevező, az érinthetetlenek kasztjába tartozó házaspár 15 rúpiáért, 63 forintnak megfelelő összegért, hitelbe vásárolt három csomag süteményt a három gyereküknek. A beszámolók szerint azt felelték, hogy este, a napi bérük kifizetésekor tudják rendezni az adósságot. 

– Mishra egyre csak kiabált velük a pénz miatt, ők pedig elindultak a földek felé. Mishra ekkor elrohant a közelben álló házához és egy fejszével tért vissza. Több ütést mért vele Bharatra, majd a férjét védeni próbáló Mamtára támadt. A házaspár a helyszínen életét vesztette – mesélte egy helybeli, Nadeem a The Indian Express napilapnak. 

A rendőrség letartóztatta a boltost, aki a BBC értesülései szerint lefejezte a férfit, a nőt pedig agyonütötte.

A dalitok India hierarchiájának legalsó kasztját képezik. Az eset után a falubeli érinthetetlenek az utakat lezárva tiltakoztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.