Három rendőrt lőtt le egy bolti rabló Bécsben

Egy Billa élelmiszerüzletet próbált meg kirabolni egy fegyveres férfi, aki tűzharcba keveredett a kiérkező rendőrökkel.

A Bécs Penzing kerületében található bolthoz, ahonnan a túszul ejtett alkalmazottak adtak le néma riasztást. Három rendőr ért oda elsőként. Kettőjüket a rabló egy hangtompítós pisztollyal lőtte meg. A rendőrség szóvivője profi akciónak nevezte a támadást - írja az oe24.at.

A jelentések szerint az egyik fiatal rendőrt több lövés is eltalált, a hasán, medencéjén és a combján szenvedett komoly sérüléseket. Egy rendőrnő felületi sérüléseket szerzett, neki sikerült fedezékbe húzódnia, a harmadik társuk sorsát illetően ellentmondó értesülések láttak napvilágot. A 23 éves rendőrt, akit június 1-jén neveztek ki nyomozóvá, mentőhelikopterrel szállították kórházba miután a rabló fejbe lőtte. Az osztrák sajtó szerint a karintiai nyomozó a műtét után kómába esett, majd életét vesztette. A rendőrség határozottan cáfol és állítja, hogy a rendőr még életben van. 

A 49 éves fegyverest a rendőrség kiérkező különleges egységei szombaton este tűzharcban megölték. A támadó egy bosnyák férfi volt hamis papírokkal. Legalább két másik fegyveres rablással is gyanúsították.

Michael Häupl bécsi polgármester megdöbbenését fejezte ki vasárnap. „A támadás brutalitása megdöbbentő és azt mutatja, hogy mindent el kell követnünk, hogy a rendőreinket a megfelelő felszereléssel lássuk el. Most az a legfontosabb feladat, hogy gondoskodjunk a két súlyos sérüléseket szenvedett rendőrről, akik közül az egyik állapota kritikus" - szögezte le Häupl, hozzátéve, hogy együtt érez az áldozatokkal és a családjukkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.