Három év börtön egy kisfiú nemi szervének a simogatásáért

A nemi erőszak vádját nem tudta bizonyítani az ügyészség, de szexuális visszaélésért három év börtönre ítélte a Győri Járásbíróság azt a férfit, aki egy 14 év alatti fiú nemi szervét simogatta.
A börtönnel végződő eset még tavaly történt. Sz. Zs. és barátja a kora esti órákban összetalálkozott a 14 év alatti sértettel, akitől cigarettát kértek. A vádlottak a fiút kézen fogták és közeli lakásukba felvitték, ahol Sz. Zs. a sértett nemi szervét simogatta.

A bíróság a vádirattól eltérően nem tudta megállapítani, hogy erőszak történt a sértettel szemben, Az alapos gyanú az eljárás során fennállt a szexuális erőszak megvalósulására, és a személyi szabadság megsértésére utaló bizonyítékok is voltak, de nem elegendőek ahhoz, hogy a bíróság a vádlottak bűnösségét ítéleti bizonyossággal megállapítsa, mondta el tudósítónknak a zárt tárgyaláson történteket Máté Kinga, a bíróság szóvivője.

Az egytől öt évig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett cselekménynél a bíróság a középmérték irányadó szabályát vette figyelembe, amikor kiszabta a büntetést.

A bíróság rendelkezett arról, hogy a vádlott a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Mivel Sz. Zs. már tavaly április óta előzetesben volt, az ítélet értelmében szabadságra bocsátották.

Sz. Zs. felmentésért fellebbezett. a másod rendű. vádlott tudomásul vette az ítéletet. Az ügyész mindkét vádlott esetében a három nap gondolkodási időt vette igénybe. Az ügy másodfokon a Győri Törvényszéken folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.