Három budapesti strandon már a hűvös időben is fürödhetünk

Az igazán nyárias idő még várat magára, de három budapesti strand már szombattól várja a fürdőzni vágyókat.

Kinyitott a Palatinus Strandfürdő, a Dagály külső része, valamint a Gellért hullámfürdő is szombaton, május végén nyit a Paskál és a Római fürdő, júniusban pedig a Pünkösdfürdői Strand is kinyit - mondta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Szőke László kifejtette: számos fürdő felújítása zajlik, amelyek eredményeként a Palatinus és a Paskál egész évben nyitva tartó fürdővé válik, és megvalósul a Széchenyi fürdő gépészeti felújítása is az üzembiztonság növelése érdekében. A három beruházás összesen ötmilliárd forintba kerül - tette hozzá.

A Csillaghegyi strand felújítása idén ősszel indul, a csaknem egy éves beruházással a létesítmény szintén zárttá válik, 12 hónapos nyitva tartást lehetővé téve. A vezérigazgató elmondta: egyébként is általános trend, hogy amennyire lehet függetlenítsék a fürdőket az időjárástól, ahol lehetőség van rá, ott belső egységet alakítanak ki.

Ismertette továbbá, hogy 2010-ben 2,9 millió vendéget fogadtak a társaság által üzemeltetett fürdők és strandok, tavaly már 3,9 milliót. A vendégszám növekedését Szőke László részben azzal indokolta, hogy beszüntették a felesleges kifizetéseket és a megmaradó pénzt a vendégek kényelmét növelő fejlesztésekre, karbantartásokra költötték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.