Harminc idegen rohant segíteni a baleset áldozatának

„Elképesztő volt!" – így jellemezte az egyik szemtanú azt a spontán mentési akciót, amire ma késő délelőtt csodálkozhatott rá Szingapúr. Egy gyalogos teherautó alá szorult, mire mindenféle szervezettség nélkül rövid időn belül harminc járókelő és motoros szaladt leemelni róla a járművet – írja a Mirror.

A 35 éves áldozat sikoltozására dermedt meg az utca népe, amikor egy az út közepén megálló kamion alá szorult. Először egyvalaki rohant oda megnézni, hogy mi történt, majd kisvártatva legalább tizenegy ember követte a példáját- írja a brit lap.

Néhány perc leforgása alatt, mindenféle felszólítás vagy szervezettség nélkül már harmincan gyürkőztek neki a több tonnás gépjárműnek, hogy leemeljék a férfiról. Miután ez sikerült, az egyikük a balesetet szenvedett ember hóna alá nyúlt és kivonszolta onnan. A férfihoz mentőt hívtak, a kórházban kiderült, hogy eltört a lába.

Az eseményeknek szemtanúja volt egy férfi, aki fotózta és videózta a hihetetlen mentőakciót, majd feltöltötte a Facebookra. Ő a Channel NewsAsiának azt nyilatkozta: „Hirtelen sok ember jött és megpróbálta felemelni a járművet. Senki sem kérte őket erre, de jöttek és segítettek. Anélkül, hogy bárki megszervezte volna, megmozdultak és segítettek ... elképesztő volt!"

A sztori villámgyorsan elterjedt a közösségi médiában, sokan fejezték ki tiszteletüket a spontán alakult mentőcsapat iránt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.