Hamis sportcipők egy kamionban

Csaknem 14 ezer pár hamis márkajelzésű sportcipőt foglaltak le Nagykanizsán, egy kamion vámvizsgálata során - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnoksága.

A zalaegerszegi Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai a nagykanizsai vámudvarban egy szállítmány forgalomba bocsátása előtti vámeljárását végezték, amikor kiderült, hogy a vámkezelésre szánt sportcipők márkajelzése nem eredeti. A kamion tételes vizsgálata során 13.850 pár, azonos márkajellel ellátott sportcipőt találtak kartondobozokba csomagolva - mondta el Sárer Ferenc sajtóreferens.

Az előzetes szakértői vélemény alapján hamisak voltak a márkajelzések, ezért a több mint 55 millió forint értékű árut lefoglalták, áru hamis megjelölése miatt pedig ismeretlen elkövető ellen büntetőeljárást indítottak.

A sajtóreferens az MTI érdeklődésére hozzátette: a kamionra pakolt cipőket egy magyar cég akarta forgalomba helyezni. A szállítmány a Távol-Keletről érkezett Belgiumba, onnan közúton hozták be Magyarországra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.