Halott macskákat táncoltattak a diákok, a PETA háborog

Nyugtalanítónak nevezi a világ legnagyobb állatjogi aktivista csoportja, a PETA azt a videót, melyen egy oklahomai középiskola diákjai macskatetemekkel szórakoznak a biológia órán. Az állatokat boncolásra kapták, a diákok viszont koreográfiát készítettek és megtáncoltatták őket.

A PETA szerint az iskolai boncolások fölöslegesek, hisz manapság remek szoftverek segítségével ismerhetik meg a diákok, hogy mi van az állatok belsejében. Álláspontjuk szerint a halott állatokat (macskákat, egereket, békákat és egyéb fajokat) biológiai hulladékként kezelik, ami az állatokkal szembeni érzéketlenségre tanítja a fiatalokat. Mint írják, a diákok bele sem gondolnak abba, hogy az általuk felboncolt majd a kukába dobott macskák valakinek a kedvencei voltak, talán megszöktek otthonról vagy ellopták őket, és sosem kerültek haza.

Ami a Harding Charter Előkészítő Iskolában történt, a PETA szerint sérti a vezető tudományos oktatási szervezetek irányelveit is, így ki kell vizsgálni az ügyet. A videó egyébként bejárta a közösségi médiát a biológia tanár jóvoltából, aki feltöltötte, mint jópofa osztálytermi eseményt.

A Harding Carter egy speciális iskola, mely az egyetemre illetve a hadseregre készíti elő a hátrányos helyzetű, de tehetséges diákokat. Tandíj nincs, sem szigorú felvételi. A PETA nyílt levélben kéri a jó nevű intézményt, hogy vegye fontolóra a modern, interaktív oktatószoftverek használatát a biológia órákon, illetve ne reklámozzák a boncolást efféle sokkoló videókkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.