Halálra ítélték a gyerekeket erőszakoló tanárt

Halálbüntetésre ítélt a kínai legfelsőbb bíróság egy általános iskolai tanárt, akit huszonhat kiskorú lány megrontásával és megerőszakolásával vádoltak.

Li Jishun egy kis falusi iskolában tanított Gansu tartományban. A tanár 4 és 11 év közötti félénk, fiatal diákokra vadászott. A bűncselekményeket 2011 és 2012 között követte el – írja a BBC.

Li megerőszakolt huszonegy kislányt, másik ötöt pedig az iskola tantermeiben és kollégiumaiban bántalmazott, de a szomszédos falu közeli erdőjében is vadászott áldozataira. A bírósági nyilatkozat szerint előfordult az is, hogy egy lányt többször megerőszakolt.

A testület arról nem tesz említést, hogy sikerült elkapni a férfit. A bíróság úgy találta, hogy Li súlyos veszélyt jelent a társadalomra - mivel egy év leforgása alatt követte el a huszonhat bűncselekményt – ezért halálra ítélték.

Az eset nagy port kavart a helyi médiában; egy karikatúrában farkasként ábrázolták Li-t, amint épp felfalja a gyereket. "A halálos ítélet túl jó ennek az embernek" - írta egy felháborodott kommentelő.

Jelentések szerint Kínában folyamatosan növekszik a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények száma. Tavaly több mint 7 ezer esetet regisztráltak, és 2014-hez képest negyven százalékkal növekedett az pedofil ügyek száma.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.