Halálra dolgozta magát a lezuhant Flydubai-gép pilótája

Újabb részletek derültek ki a múlt szombaton Oroszországban lezuhant Flydubai-gép tragédiájáról. Egy neve elhallgatását kérő pilóta szerint a zuhanásban szerepet játszhatott, hogy a Boeing 737-800-as kapitánya korábban túlhajszoltságra hivatkozva beadta a felmondását.
BBC szerint már korábban is előfordult, hogy egy pilóta elaludt a kormánynál.

A Flydubai szóvivője azt mondta, nem adhatnak ki bizalmas információkat a munkavállalóikkal kapcsolatban. Hozzátették, hogy nem szeretnének spekulációkba bocsátkozni a tragédiával kapcsolatban, és szeretnék megvárni a független szakértői nyomozást.

A pilóta azt is elmesélte, hogy több kollégája is nagy kockázatnak és veszélynek van kitéve a fáradtság miatt. Többen már a kilépésüket fontolgatják a baleset után. A lezuhant gép kapitánya is így tett, s éppen három hónapos felmondási idejét töltötte. 

FlyDubai járata leszállás közben zuhant le a Rosztov-na-Donu repülőtéren. A tragédiában 62-en vesztették életüket. Egyelőre még mindig nem világos, hogy mi okozhatta a tragédiát. Szakértők szerint a zuhanást a a rossz látási viszonyok és a nagy szél is okozhatta a pilóta fáradtsága mellett.  

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.