Hadsereget toboroz Alicia Keys

Az énekesnőt a hangjáról és dalairól, nem pedig botrányairól ismeri a nagyközönség. Épp ezért sokkolta rajongóit, amikor vasárnap egy közösségi oldalon egy meztelen képet töltött fel magáról

Keys a második gyermekével várandós. Az említett fotón gömbölyödő hasára a béke világszerte ismert jelét festették.

A kép háttere a The New York Times vasárnapi kiadásából derült ki. Keys a fejlődő világ ügyeivel foglalkozó neves újságírónak, Nicholas Kristofnak mondta el, hogy hírnevét ezentúl arra akarja felhasználni, hogy az általa fontosnak tartott társadalmi problémákra felhívja a figyelmet és enyhítse azokat. A fehér anya és fekete apa gyermekeként született énekesnőt különösen érzékenyen érintették a fergusoni események, ahol augusztusban egy afroamerikai fiút megölt egy fehér rendőr. A faji feszültségek napokon belül súlyos zavargásokba torkollottak a városban.

Keyst megrázta a szíriai és gázai emberek szenvedése is. Egy barátja kérdezte meg ekkor tőle, kissé provokatívan: gondolkodott-e már azon, hogy mi értelme van az életének? A 33 éves énekesnő bevallotta, hogy korábban ez nem merült fel benne, most azonban hírnevét hasznos dolgokra akarja felhasználni.

Kristof hangsúlyozza: sztárok már korábban is jótékonykodtak. A különbség az, hogy Keys nem a kormányoknál vagy az ENSZ-nél akar lobbizni, hanem 35 millió Facebook-, illetve 25 millió Twitter-rajongóját szeretné rávenni, hogy a maguk módján tegyenek a számukra fontos ügyekért. „Egy hadsereget akarok toborozni” –mondta.

Kezdetnek 12 jótékony szervezetre hívta fel a rajongók figyelmét, ezeknek ő maga egymillió dollárt ajánlott fel. Köztük vannak olyan nagy segélyszervezetek, mint az Oxfam vagy a CARE, de világszinten kevésbé ismert nőjogi vagy az esélyegyenlőségért harcoló szervezetek is. Petíciókat, nagygyűléseket és tüntetéseket is tervez. A sok szerelmes dal után most egy olyannal jelentkezett, amely azt kérdezi rajongóitól: miért vagyunk itt a világon?

„Ki tudja, hoz-e ez majd jelentős anyagi támogatást nekünk? De ráirányíthatja a figyelmet ezekre az ügyekre” – mondta a cikkben a CARE elnöke, Helene Gayle. Keys befolyására utalva pedig hozzátette: „Én addig beszélhetek ezekről az ügyekről, amíg el nem kékülök, és cigánykereket is hányhatok, akkor sem fogok annyi embert elérni, mint ő.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.