Tagadja a gyilkosságot a BMW-s késelő

„Hat éve jó barátok voltunk” – ezt mondta a rendőröknek a 23 éves B. Norbert, aki a rendőrség megalapozott gyanúja szerint kedd este a XVIII. kerületben, a Ráday Gedeon utca és a Fedezék utca kereszteződése közelében meggyilkolt egy 43 éves férfit. B. tagadja, hogy gyilkosságot követett el, szerinte „egy harmadik személy volt az”. A gyilkosságnak öt tanúja volt, de a „fantomot” senki nem látta.
Szerda este, nem messze a keddi gyilkosság helyszínétől fogta el a rendőrség B. Norbertet. Őrizetbe vették. Csakúgy, mint az élettársát, a 22 éves G. Evelint, aki még szerda délben feladta magát a rendőrségen, miután hírét vette a sajtóból, hogy keresik. Ő ugyan nem vett részt a gyilkosságban, de miként azt Terdik Tamás ezredes, Budapest főkapitányának bűnügyi helyettese lapunknak elmondta, segített a tettesnek a menekülésben. Ezért őt bűnpártolással gyanúsítják.

A gyilkosság kedd este nyolc után történt a XVIII. kerületben, a Ráday Gedeon utca és a Fedezék utca kereszteződésénél. Fél kilenckor hívta valaki a mentőket, hogy „egy férfi fekszik az úttesten, és meglehetősen sok vért vesztett már”. Pár perccel később a helyszínre érkező mentősök megkísérelték újraéleszteni a szó szoros értelmében több sebből erősen vérző áldozatot, de már nem tudták megmenteni az életét.

Később 12 szúrt, vágott és metszett sérülést találtak az elhunyt testén. Az egyik szúrás közvetlenül a szívét érte. Esélye sem volt az életben maradásra.

Terdik ezredes tájékoztatása szerint a mentőkkel szinte egy időben helyszínre érkező rendőrök öt tanút találtak, akik látták, hogy két férfi hosszasan dulakodik, majd az egyik összeesik. Később az egyik férfi megkísérelte élettelen társát betuszkolni egy ott parkoló BMW-be, de miután ez többszöri próbálkozásra sem sikerült neki, beült a kocsiba és elhajtott.

Másnap délben a 23 éves G. Evelin besétált a XVIII. kerületi kapitányságra, hogy azt hallotta, keresik. Így is volt. A nyomozók már közvetlenül a bűntény után keresni kezdték azt a BMW-t, amellyel a gyilkos elmenekült. Mint kiderült, másfél órával a késelés után az autót egy XXII. kerüli benzinkútnál látták legközelebb. Egy fiatal nő ezer forintért tankolt bele benzint, majd továbbhajtott.

Nem tudni, hogy a kutasoknak a BMW szúrt-e szemet, vagy a BMW-sekre nem jellemző ezer forintos tankolás miatt figyeltek fel az autóra. Viszont arra emlékeztek, hogy egy férfi is ült a kocsiban.

Szerdán, 23 órával a gyilkosság után a XVIII. kerületben az utcán fogták el a rendőrök B. Norbertet.

– Szoros ellenőrzés alatt tartottuk a kapcsolatait, rokonait, barátait, törzshelyeit. Idő kérdése volt csupán, hogy a kollégák karjába fusson – így foglalta össze a főkapitány-helyettes a nem egészen egynapos hajtóvadászat eseményeit.

B. egyelőre tagadja a gyilkosságot. Szerinte egy harmadik személy szúrta le az áldozatot, és nem ő. Csakhogy a két dulakodó férfin kívül senkit nem láttak a szemtanúk a tetthelyen.

B. állítólag még élettársának, Evelinnek sem árulta el, mi történt, amikor véresen hazament. Átöltözött, majd a fiatal nővel együtt autókázni indultak. Egyelőre a rendőrök sem tudják, mi lehetett a céljuk. Ahogy azt sem, miért szúrta le B. Norbert a barátját. Vizsgálják, hogy rablógyilkosság történt-e vagy, hogy más bűncselekményt követett-e el B. Norbert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.