Gyógykezelés helyett börtönbe küldték a combinós gyilkost

Előzetes letartóztatását nem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti A. Áron Gergely, a combinós gyilkosság elkövetője, hanem egy börtönben.

Annak ellenére, hogy A. Áron Gergelyt többször kezelték már pszichiátrián, előzetes letartóztatását nem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti, hanem egy börtönben – írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a 41 éves férfit emberöléssel gyanúsítja a BRFK, miután augusztus 1-jén egy órakor a 4-6-os villamos Margit híd budai hídfő megállójában minden ok nélkül a megállóba érkező villamos alá rúgott egy idős asszonyt, aki a helyszínen meghalt.

A férfit a tragédia előtt egy nappal engedték ki a Szent János Kórház pszichiátriájáról. A történtek után belső vizsgálat indult, mely megállapította, hogy az orvosok nem tehettek semmit a tragédia ellen.

– Amennyiben a beteg veszélyeztető magatartást nem tanúsít, például nem fenyegetőzik, és nem fenyeget senkit, stabil állapotát pedig a pszichiátriai vizsgálatok is megerősítik, az intézménynek az illetőt el kell engednie. Ez történt ebben a konkrét esetben is. Kollégáim tehát a jelenleg érvényes jogi és szakmai szempontok szerint jártak el – mondta a Blikknek dr. Nyulasi Tibor, a Szent János kórház megbízott orvos igazgatója.​ 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.