Bűnösnek találták azt a férfi, aki a hangos zene miatt lőtt le egy fiút

Michael Dunn élete végéig börtönben marad.

Bűnösnek találta az esküdtszék azt a fehér, középkorú floridai férfit, aki lelőtt egy fegyvertelen fekete tinédzsert, amiért az túl hangosan hallgatott zenét. Az eset egy jacksonville-i benzinkút parkolójában történt 2012. november 23-án. A 47 éves mérnök-informatikus Michael Dunn a barátnőjével megállt tankolni, amikor egy utcai terepjáró parkolt le mellettük, amelyből üvöltött a rapzene.

Ez nem tetszett a férfinak, ezért szóváltásba keveredett a 17 éves, afroamerikai Jordan Davisszel. A vita hevében Dunn egyszer csak fegyvert rántott és tíz lövést adott le az autóra, amelyből kettő a tinit érte. Davis meghalt, az autóban utazó másik három fiatal pedig elmenekült.

Az eset után a férfi egyszerűen elhajtott és nyugodtan készülődött a vacsorához a hotelszobájában, amikor a rendőrök megérkeztek hozzá.

Februárban Dunn – aki kifejtette, mennyire gyűlöli az erőszakos zenét – azzal védekezett a bíróság előtt, hogy úgy látta, a fiúnál fegyver van, tehát önvédelemből lőtt. A nyomozók azonban nem találtak fegyvert sem Davisnél, sem a kocsiban, sem az elmenekülő fiúknál.

Angela Corey államügyész szerint Dunn bűnösségét bizonyítja, hogy nem hívta a 911-et, ráadásul sokkal több lövést adott le, mint ami indokolt lett volna egy önvédelmi helyzetben.

Arra a kérdésre, hogy miért hagyta el segítséghívás nélkül a helyszínt, a férfi a sokkra és a félelemre hivatkozott. Egy szakértő szerint Davis sérüléseiből arra lehet következtetni, hogy a fiú megpróbált elhajolni a lövedékek elől.  

Dunnt három rendbeli emberölési kísérlet és egy rendbeli gyilkosság vádjával állították bíróság elé. Az elsőfokú ítéletet szerdán hozták meg. Az esküdtszék (tíz fehér és két fekete taggal) ötórás tanácskozás után mondta ki, hogy a férfi bűnös Davis meggyilkolásában. A három rendbeli gyilkossági kísérlet miatt már februárban kiszabtak rá 60 évet, amit életfogytig tartó szabadságvesztésre szigorítottak, a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.