Gépfegyveres rendőrök kerítettek be több lakást Szegeden

Gépfegyveres rendőri akció keretében fogták el hétfőn egy Csongrád megyei prostitúciós hálózat szervezőit Szegeden és Csanyteleken. 2014 eleje óta 40 nőt futattak Franciaországban. Egy közös francia-magyar nyomozócsoport derítette fel tevékenységüket. A francia hatóságok a kiadatásukat kérték.

Hétfőn hajnalban gépfegyveres rendőrök kerítettek be több szegedi ingatlant. Összesen 12 férfit fogtak el, 20 helyszínen tartottak házkutatást – jelentették be délben Szegeden, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Járási Ügyészség közös sajtótájékoztatóján.

A bűnszervezetet egy szegedi család irányította. Strasbourg, Nizza és Bordeaux városokban 40 Magyarországon toborzott nőt dolgoztattak prostituáltként bérelt lakásokban, illetve az utcán. A nők által keresett pénz nagy részét elvették, saját szükségleteikre fordították, illetve ingatlanokat és luxusautókat vásároltak belőle.

A francia hatóságok kezdeményezésére már egy éve közös francia-magyar nyomozócsoport alakult a bűbanda tevékenységének felderítésére. A francia hatóságok a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda segítségét kérték a gyanúba került személyek elfogásához. Ugyancsak a franciák európai elfogatóparancsot adtak ki a bűnözők ellen. A nyomozást és a nagyszabású rendőri akciót a Szegedi Járási Ügyészség felügyelte.

Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője elmondta: 14 nagy értékű személygépkocsit foglalt le a rendőrség. Az egyik autó értéke elérte a 40 millió forintot. Több százmillió forintra tehető az ugyancsak lefoglalt ékszerek értéke. A bűnszervezetnek Csanyteleken is voltak tagjai, ott is elfogtak embereket, és tartottak házkutatásokat.

Az elkövetett bűncselekményekre a francia törvények vonatkoznak, ha bíróságon is bizonyítják a vádakat, akár húsz év börtönbüntetés is kiszabható a szervezet vezetőire. Franciaország kéri az elfogott személyek kiadatását. A magyar rendőri akciónál jelen voltak a francia rendőrség és az ügyészség képviselői is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.