Friss levegőre vágyott, kinyitotta a felszálló gép vészkijáratát

Egy kínai férfi felszállás közben kinyitotta a vészkijáratot vasárnap, mert friss levegőre volt szüksége.

Egyre nagyobb aggodalomra ad okot a kínai turisták viselkedése. Múlt héten az AirAsia légitársaság Bangkokból Nankingba tartó gépe kellett visszaforduljon, mert egy dühös kínai utas forró vízzel locsolta le és instant tésztát dobott az egyik légiutas-kísérőre. 

Szintén múlt héten történt, hogy az egyik türelmetlen utas néhány pillanattal a landolás után kinyitotta a vészkijáratot és a vészcsúszdán át kívánta elhagyni a gépet - írja a The Guardian. A Hszianból Sanyába tartó járat az incidens következtében két órát késett a következő felszállással, és egy meg nem nevezett szakértő szerint az okozott kár értéke elérheti az 100 ezer jüant, vagyis 4,1 millió forintot is. 

A vasárnapi esettel kapcsolatban a Xiamen Airlines légitársaság személyzete azt mondta, a férfi nem akart semmi rosszat, nem gondolta, hogy veszélyes, amit csinál, és szerencsére senkinek sem esett baja. A férfi a Hangcsouból Csengtuba tartó járaton utazott, amikor pillanatokkal a felszállás előtt friss levegőre vágyott, ezért megkísérelte kinyitni a vészkijáratot. A személyzet még időben észlelte a problémát és a gyors reakciónak köszönhetően gond nélkül fel tudtak szállni.

„Első alkalommal repült” - mondta a légitársaság egyik munkatársa, aki hozzátette, a történtek nem okoztak késést vagy bármilyen más problémát. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.