Francia rendőrök Ophélie nyomában

A francia hatóságok nyomozást indítottak a Budapesten 2008 decemberében eltűnt majd két hónappal később a Dunában megtalált diáklány, Ophélie Bretnacher ügyében.

A lépésre aztután került sor, hogy a francia lány apja még 2010 január végén emberrablás és szándékos emberölés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a párizsi ügyészségen. A 22 éves diáklány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra másfél évvel ezelőtt. Utoljára 2008. december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. Holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna budapesti, XXI. kerületi szakaszán.

A magyar igazságügyi orvosszakértői vélemény azt állapította meg, hogy Ophélie Bretnacher halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel. Ezt utóbb a Franciaországban megismételt boncolás is megerősítette. A lány szülei azonban elutasították azt a feltételezést, hogy gyermekük öngyilkos lett volna. Szerintük nincs minden tisztázva a haláleset körül, s - mint vélik - egyelőre a bűncselekmény lehetőségét sem lehet teljes bizonyossággal kizárni.

Francia igazságügyi források szerint az ügy irányításával Paul Hubert vizsgálóbírót bízták meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.