Foszlik le a ruha a román sportolókról, hamisítványokban küldték ki őket az olimpiára

Maga a beszállító cég is beismerte, hogy hamisított Kappa felszereléssel látta el a sportolókat a potom 130 ezer eurós közbeszerzés elnyerése után.

A Rió de Janeiróban versenyző román sportolók már egy ideje panaszkodtak arra, hogy a felszerelésük - trikók, versenydresszek, melegítők - kinyúlt, színét vesztette, esetleg elszakadt - számolt be három román tényfeltáró újságíró cikke alapján a fotér.ro

Forrás: olio.ro

A román olimpiai csapat 130 ezer euróért (mintegy 39 millió forintért) közbeszerzéssel vásárolt felszerelése állítólag az olasz Kappa gyár terméke, de a ruhák cimkéjén a francia Sol's Europe cég neve szerepel. Az üzletet a Pax Creative cég közvetítette, amelynek képviselő elismerték, hogy a felszerelés hamisítvány, de azt állították, hogy erről ők is túl későn szereztek tudomást. 

A rendőrség ezzel összefüggésben házkutatásokat tart Bukarestben egy cég székhelyén és hivatalos dokumentumokat foglalt le a Román Olimpiai Bizottság székházában is. Hivatalosan csak annyit közöltek, hogy egy hamisított sportfelszerelés forgalmazásával gyanúsított cégnél végez házkutatást négy bukaresti és Ilfov megyei helyszínen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.