„Nincs itt semmi látnivaló” – turisták között forgattak pornót a gízai piramisoknál

Egy farmer rövidnadrágot és sárga felsőt viselő nő a nagy szfinx mellett állva egyszer csak lehúzza blúzát és megmutatja a mellét, miközben körülötte hemzsegnek a turisták. Az Egyiptomban forgatott pornófilmben ennél jóval sikamlósabb dolgok is történnek – derül ki a film előzeteséből, amelyet néhány napja töltöttek fel az internetre.

Hatalmas felháborodással reagáltak Egyiptomban a hatóságok annak az orosz pornófilmnek az előzetesére, amelyet az internetre feltöltött felvétel tanúsága szerint a gízai piramisoknál forgattak le a turistáktól hemzsegő tömegben. A film egy része arról szól, hogy az egyik szereplője, a csak Auritaként emlegetett színésznő körbejárja a műemléket, néha előveszi a mellét, és közben lekicsinylő megjegyzéseket tesz mindenre, amit lát Például arról beszél, nem érti, mi ez a felhajtás a Gízai piramisok körül: „Ezt a kibaszott szívást. Nincs itt semmi látnivaló" – mondja többek között, de pikírten arról is beszél, hogy az ajándékboltban sikerült lealkudnia egy macskaszobor árát, és, amit eredetileg 10 dollárért akartak neki eladni, ő megszerezte háromért.

A tízperces előzetesben feltűnik a nő mellett egy egyiptomi férfi is, aki megkérdezi, szeretne-e tevegelni, mire a nő nemleges választ ad. Amikor az operatőr arra kéri, álljon a Szfinx elé, azt feleli: „Nem akarok oda állni. Itt már úgyis forgattunk."

Mamdúh ed-Damáti egyiptomi műemlékvédelmi miniszter megerősítette, miszerint egy turista engedély nélkül forgatott jelenteket a gízai nekropoliszban. Mint mondta, az egyiptomi hatóságok vizsgálatot indítottak. A filmben szereplő nőről úgy gondolják, hogy orosz lehet, ám további részleteket nem közöltek.

Az egyiptológusok szerint a film megalázó, és úgy vélik, a kormánynak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ne kerüljön forgalomba az egyiptomi kultúrára gyakorolt negatív hatása miatt.

Basszam al-Samaa egyiptológus szerint a térfigyelő kamerák önmagukban nem elegendőek, egy biztonsági kordonnal kéne körbevenni a műemlékeket, hogy megóvják őket az efféle incidensektől. „Ha a térfigyelők felvételei bizonyítják, hogy a szóban forgó felvétel itt készült, a műemlékvédelmi miniszternek és a biztonságért felelős szakembereknek le kellene mondaniuk" - jegyezte meg a kutató.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.