galéria megtekintése

Főállású sünirányítót keres egy angol város

1 komment

NOL

A suffolki Ipswich elkötelezett környezetvédőt keres, aki kész a legsünbarátabb várossá varázsolni a helyet. Sajnos a süngondozási ismeretek önmagukban nem elegendőek, jó csapatjátékosnak is kell lenni – és bírni az éjszakai műszakot.

Évi 24 ezer fontot (közel 9 millió forintot) fizet az állás, amelyre július 13-ig lehet jelentkezni. A teljes munkaidős poszt határozott időre, két évre szól. Olyasvalakit keresnek, aki a sünbarát Ipswich arca lehet. 

Egy felügyelet nélkül bóklászó cseh sün.
Egy felügyelet nélkül bóklászó cseh sün.
Petr David Josek / Reuters

A legutóbbi ipswichi vadvédelmi jelentés szerint a környék különösen gazdag sünökben. Az állatok életét a modern városi lét egyes kellékei - házak, kerítések, autóutak és túlápolt gyepek - azonban akadályozzák.

 

A Hedgehog Officer, vagyis sünügyi tisztségviselő feladata elsősorban a sünök közlekedési útvonalának feltérképezése és a biztosítása, illetve az állatok igényeinek megismertetése széles körben. A fentieket a szomszédok és az egyes utcák összefogásával kell elérni. A cél legalább ötven „sünutca" létrehozása. 

Német sünök gondozás alatt
Német sünök gondozás alatt
Ina Fassbender / Reuters

A közösségszervezés, vagyis a kiskertek tulajainak süntudatos közösségé formálása, illetve a média kezelése is a munkakör része. Az állatokat a városban főleg a különféle kerti szerszámok okozta sérülések fenyegetik, de előfordul, hogy kerítésen akadnak fenn vagy patkánymérget esznek. Ősszel a tűzhalál is fenyegeti őket, amikor elrejtőznek a levélkupacokban téli álmot aludni.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.