Fizetős lesz az RTL Klub?

Vélhetően 2015-től pénzért adja tovább adását a kábelszolgáltatóknak az RTL Klub, amelyet eddig ingyenesen foghattak a nézők. Dirk Gerkens, a kereskedelmi televízió vezérigazgatója a Marketing és Média internetes oldalán kedden megjelent interjúban azt mondta, a jövő év elején kezdik meg a tárgyalásokat erről a műsorszórókkal.

Ennek összegéről szólva mindössze annyit közölt, hogy az előfizetőnként várhatóan nem éri majd el az egy eurót (nagyjából 300 forint).

Az RTL Klub olyan árat kíván kérni a kábelszolgáltatóktól, amely tükrözi a csatorna nézőszámát. Cserébe olyan kiegészítő szolgáltatást nyújtana, mint a HD-adás - tette hozzá.

Közölte még azt is, hogy ez a televízió fontos bevételi forrása, néhány milliárd forintos pluszbevétel lesz majd. Mindez egészségesebb üzleti modellt teremthet arra az esetre, ha a reklámpiac ismét válságba kerülne.

A kormány által tavasszal eltervezett reklámadóról, melyről azóta nem sokat hallani, Dirk Gerkens a Marketing és Médiának azt mondja: „teljesen elfogadhatatlannak tartom a tervezett adót, amelynek a felét az RTL Klubnak kellene megfizetnie, tehát egy RTL-adóról van szó”.

A vezérigazgató szerint, ha a kormány spórolni szeretne, akkor a közszolgálati televízió költségvetését kellene csökkentenie, hisz az igazi kérdés az, hogy miért kerül ilyen sokba a közszolgálati finanszírozása ilyen alacsony nézettség mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.