Fenyegette az osztálytársait, egy év fogházat kapott a 15 éves fiú

Gyorsított eljárásban emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség azzal a 15 éves középiskolás fiúval szemben, aki két osztálytársától is zsarolással akart pénzt, illetve cigarettát szerezni.

A 15 éves fiú idén szeptemberben két iskolatársát is megfenyegette, hogy megveri őket, ha nem adják neki oda cigijüket és a náluk lévő 500 forintot. Hogy nyomatékosítsa kérését, karjával megszorította az egyik diáktársának a nyakát.

A két diák a történteket elmesélte szüleinek és az iskola vezetésének is, akik a rendőrséghez fordultak. A járőrök az iskolából állították elő a vádlottat, aki beismerő vallomást tett - írja közleményében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészég.

Azért, hogy a gyanúsított ne tudja befolyásolni a nyomozás során a sértetteket és a tanúkat, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását, melyet a javítóintézetben foganatosítottak húsz napig.

A Nyíregyházi Járásbíróság a fiatalkorú, büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett vádlottat két rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt jogerősen egy év fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, melynek végrehajtását három évre felfüggesztette, egyidejűleg elrendelte a pártfogó felügyeletét is. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.