Felmentették, majd újra perbe fogták a pécsi gyilkosság gyanúsítottját

Újra bíróság elé kellett állnia hétfőn egy négy évvel ezelőtti, pécsi kertvárosi gyilkosság elkövetése miatt annak a férfinak, akit korábban jogerősen felmentettek e bűncselekmény vádja alól.

Az ügyészség szerint G. Balázs többször vásárolt kábítószert a marihuána eladásával is foglalkozó áldozatától, vagy számítógép összerakásában kérte a segítségét, és 2010. január 30-án éjjel is felment az ő Pécs kertvárosi, Fáy András utcai lakásába. A két férfi dulakodni kezdett, a vádlott egy olajsütővel többször fejbe verte ismerősét, majd késsel elvágta a nyakát.

Bár a poligráfos vizsgálat eredményei, egyes tanúvallomások, valamint a sértett nála megtalált mobiltelefonja arra engedett következtetni, hogy G. Balázsnak köze lehetett az esethez, 2012-ben a Pécsi Törvényszék és jogerősen a Pécsi Ítélőtábla is felmentette őt, mert nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani a bűnösségét.

A hétfőn kezdődött tárgyalásra perújítás keretében kerül sor, amelyről a Pécsi Ítélőtábla egy új vallomás alapján határozott. Ebben egy férfi azt állította: aznap G. Balázzsal együtt mentek el a sértetthez, hogy kirabolják. Amíg azonban ő a lakás egy másik helyiségében volt, társa megölte a sértettet.

G. Balázs a perben újfent azt hangoztatta, hogy nem követte el a bűncselekményt, abban nem vett részt. Hozzátette: a felmentő ítélet óta párkapcsolatban él, neki és élettársának gyermeke született, nem érti, miért kell újra bíróság előtt állnia. Azt is mondta: ebben az eljárásban már nem kíván vallomást tenni és kérdésekre sem válaszol.

A tárgyalás kedden folytatódik a Pécsi Törvényszéken.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.