Fellebbez Messi

Szerdán mondta ki a spanyol bíróság a focista és édesapja bűnösségét 21 hónapnyi börtönre és összesen 3,5 milliós kártérítésre kötelezve őket. Messi azonban nem ért egyet az ítélettel.

A Barcelona 29 éves sztárja és menedzsereként is dolgozó édesapja a vád szerint 2007 és 2009 között olyan közismert adóparadicsomok közbeiktatásával kötötte meg a reklámszerződéseit, mint Belize vagy Uruguay. Emiatt 4 millió eurónyi (1,2 milliárd forintnyi) adótól esett el Spanyolország.

Messit és apját a spanyol bíróság szerdán 21 hónap börtönbüntetésre ítélte. Ezt azonban valószínűleg nem kell letölteniük, mivel a spanyol törvények szerint a két évnél rövidebb szabadságvesztések végrehajtását általában felfüggesztik. 

A szabadságvesztés mellett a focistát 2 millió euró, apját 1,5 millió euró megfizetésére kötelezték. Messiék ügyvédei kijelentették, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

Ügyvédeik korábban arra hivatkoztak, hogy Messi jóhiszeműen járt el, illetve, hogy a focista "soha egy percet sem szentelt az életéből a szerződések olvasásának, tanulmányozásának vagy analizálgatásának."

Védelmükben hozták fel, hogy 2013 augusztusában önként teljesítettek egy 5 millió eurós (1,5 milliárd forintos) „jóvátételi befizetést", hogy kiegyenlítsék az állítólagosan meg nem fizetett adóterheket és azok kamatait. Messi ügyvédei úgy vélik, jók az esélyeik a fellebbezés ügyében - írja a BBC.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.