Felhős, szeles idő után felmelegedés

Ma még borús idő lesz, de a meteorológusok szerint lassan csökken majd a felhőzet, és egyre hosszabb időre süt ki a nap.

A meteorológiai szolgálata jelentése szerint szombat estig napközben nyugaton, délnyugaton még hosszabb ideig lesz erősen felhős idő, itt-ott kisebb esővel, záporral. Másutt viszont északkelet felől fokozatosan csökken majd a felhőzet, és a gomolyfelhő-képződés mellett már egyre hosszabb időre kisüt a nap.

Az északi, északkeleti szél gyakran megélénkül, a Tiszántúlon helyenként kissé meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között várható, késő estére 4, 10 fok közé hűl a levegő.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig: a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk. Hétfőig elsősorban nyugaton egy-egy futó zápor még előfordulhat, ezt követően csapadék sehol sem valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 0, 6, később 2, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 15, 18 fokról szerdára 19, 22 fokig emelkedik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.