Fejszével támadt a mozis merénylő

A korábbi híradásokkal ellentétben nem volt tűzfegyver a támadónál, mindössze egy légpuskát találtak nála a fejszén és a borsspray-n kívül. 

Helyi idő szerint délután negyed kettő előtt riasztották a rendőrséget szerdán az antiochi Carmike Hickory 8 mozihoz, ahol a Mad Max: A harag útja vetítése épp csak elkezdődött. A kiérkező rendőrök menekülő nézőkkel találták magukat szembe, amikor pedig egyikük belépett a nézőtérre a vetítőn keresztül, a támadó rálőtt – számolt be a BBC

A merénylő megpróbált elmenekülni a hátsó ajtón, azonban a rendőrök lelőtték. A hátizsákját, amit magára szíjazott, felrobbantották, de nem találtak benne „semmi veszélyeset”. A környéken ideiglenesen bezártak az üzletek.

A fejszével és borsspray-vel felszerelt férfi hátizsákkal a mellkasán, orvosi maszkban támadt a Nashville külvárosában álló mozi közönségére. Egy nőt a vállán sebesített meg, valószínűleg a fejszével, míg három embert a borsspray miatt kellett ellátni a kiérkező mentőknek. Kórházi kezelésre senki nem szorult.

Az eleinte „51 éves, fegyveres támadóként” jellemzett férfiról kiderült, hogy egy 29 éves helyi lakos, Vincente David Montano,  akinél mindössze egy légpuskát találtak. Don Aaron rendőrségi szóvivő szerint Montano „szemmel láthatóan” mentális problémákkal küzdött. Korábban négy alkalommal rendelték el a pszichiátriai kezelését. 2004-ben egyszer már letartóztatták testi sértésért, akkor ellenállt a rendőri intézkedésnek.

Az Egyesült Államokban az utóbbi időben ez a második támadás egy mozi ellen. Mindössze két héttel korábban a louisianai Lafayette-ban egy fegyveres ámokfutó két fiatal nőt megölt, kilenc nézőt pedig megsebesített a Kész katasztrófa című film vetítése közben. Ott a – szintén pszichiátriai kezelés alatt álló – támadó saját magát lőtte le végül.

Eközben zajlik a 2012. július 20-án A sötét-lovag – Felemelkedés aurorai premierjén tizenkét emberrel végző és hetvenet megsebesítő James Holmes perének utolsó szakasza. Miután a huszonhét éves férfit beszámíthatónak nyilvánították, és mind a 165 vádpontban bűnösnek ítélték, az esküdtszék arról dönt, hogy méreginjekció általi halálra vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéljék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.