Fegyverrel sem tudták megállítani a börtön elől menekülő drogos hajdúszoboszlói tolvajt

Fegyverrel sem tudták megállítani azt a gépkocsitolvajt a rendőrök, aki szerdán hajnalban kötött el egy terepjárót az egyik hajdúszoboszlói panzió parkolójából.

Miután a gépkocsi tulajdonosa bejelentette a lopást – írja a haon.hu –, a rendőrök gyorsan azonosították a lehetséges elkövetőt, a 31 éves, helybéli Cs. Norbertet.

A szoboszlói körzeti megbízottat csütörtök este egy állampolgár arról tájékoztatta, hogy Hajdúszováton látott egy férfit, aki azzal a gépkocsival közlekedett, amit előző nap Hajdúszoboszlón elloptak. A rendőrök ellenőrizték a környező utakat, amikor meglátták a velük szemben közlekedő körözött gépkocsit, amit követni kezdtek. Az egyenruhások hangosbemondón keresztül többször felszólították a sofőrt, hogy álljon meg, ő azonban ennek nem tett eleget. A 4805-ös számú úton a menekülő gépkocsi egy földútra kanyarodott, ahol a szántóföldre lesodródott, majd megfordult és elindult a rendőrautók irányába. Az egyik járőr a szolgálati gépkocsiból kiszállt és többször felszólította Cs. Norbertet, hogy álljon meg, aki ekkor gázt adott és a gépjárművel a rendőr irányába hajtott. A járőr az ütközés elkerülése érdekében hátralépett, majd saját élete és testi épsége védelme érdekében egy lövést adott le a menekülő autó jobb első kerekére, amelyet el is talált. A lövés következtében személyi sérülés nem történt. A gépkocsi sofőrje még ekkor sem állt meg, hanem próbált elmenekülni, de egy vízelvezető árokban elakadt. A járőrök ekkor Cs. Norbertet elfogták.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra előállított férfival szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A nyomozók a terepjárót lefoglalták, majd Cs. Norbertet lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozóhatóság megállapította, hogy korábban a bíróság a gyanúsított elővezetését rendelte el szabadságvesztés-büntetés letöltésének megkezdése miatt, ezért a rendőrök a férfit átadták a büntetés-végrehajtási intézet munkatársainak.

Cs. Norberttel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség jár el.A lövés nem

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.