Már az FBI is ezt javasolja, hogy ragasszuk le a webkamerát

Ahogy az amerikai kormányzati hivatalokban szokás, úgy a háztartásokban is érdemes lefedni a számítógépek és laptopok kameráit - mondta az FBI igazgatója, James Comey. A The Independent írása szerint eddig csak számítógép-biztonsági szakértők állították, hogy bárki kikémlelheti a magánemberek mindennapjait is a kamerákon keresztül, de most már az FBI biztonsági szakemberei is ezt mondják.

A hackerek különböző programokon keresztül bejuthatnak bárki számítógépébe és a webkamerákon keresztül mindent láthatnak, amit a felhasználók otthon vagy munkahelyükön csinálnak.

Forrás: Instagram

A nagy nyilvánosság akkor figyelt fel igazán a webkamerák letakarásának fontosságára, amikor az év elején Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója feltöltött egy képet Instagram-oldalára, amelyen látszott, hogy ő is letakarja a kamerát a laptopján.

Most az FBI igazgatója is azt mondta, a legjobb dolog, amit a felhasználók tehetnek magánéletük védelmében, hogy egy szigetelőszalaggal vagy egy darabka papírral lefedik a kamerájukat. James Comey szerint amint a hackerek hozzáférést kapnak a számítógéphez, szinte azonnal kipróbálják, látnak-e valamit a webkamerán keresztül. Az FBI igazgatója szerint az így szerzett információkat később zsarolásra vagy más biztonsági rendszerek feltörésére is felhasználhatják illetéktelenek.

Comey azt mondta,  ha bármely amerikai kormányhivatalba bemegyünk, akkor láthatjuk, hogy a monitorok tetején vagy egy kis fedél, amely ráhajtható a kamerára. És ugyanezt javasolja mindenkinek - írja a The Independent.

Időközben az egyik amerikai internetes biztonsági cég, a Hide My Ass! bejelentette, hogy megkezdte hogy különleges kütyü gyártását, ami jelzi, ha valaki a webkamerán keresztül figyeli a felhasználót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.