Facebook-fotó mentette meg a kislány látását

Tara Taylor sok más anyához hasonlóan gyakran posztol képet gyerekeiről a Facebook oldalára. Az egyik fotóhoz, melyen a hároméves lánya, Rylee látható, azonban több olyan hozzászólás érkezett, melyek azt firtatták, hogy furcsán csillog a kislány bal szeme.

Ritka betegség következtében csillogott Rylee bal szeme
Ritka betegség következtében csillogott Rylee bal szeme

Azt javasolták az édesanyának, keressen fel egy szemészt, hátha nem a megvilágítással van a gond - igazuk volt. A kivizsgálás után kiderült, hogy Rylee egy ritka betegségben, Coats-betegségben szenved, amely akár vakságot is okozhat.

"Nem nézi közelről a tévét. Jár tornászni,  és simán végigmegy a gerendán" - idézi a Daily Mail Rylee anyukáját, aki elmondta, lánya soha sem panaszkodott arra, hogy fájna a szeme vagy furcsán látna.

Dr. Jorge Calzada szemész a portálnak elmondta, ha a kórt idejében észreveszik, gyógyítható. Ám gyakran az a baj, hogy későn ismerik fel, hogy valami nincs rendben, mert olyan fiatal korban jelentkezik a betegség, hogy a gyerekek nem is tudják pontosan elmondani, hogy mi a gond. Általában akkor fordulnak orvoshoz a szülők, ha már a gyerek egy vagy mind a két szemére elvesztette látását.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.