Ezt a gyilkos bálnát nem tanította meg az anyukája, hogy ne játsszon az étellel

A kardszárnyú delfinek étlapján ritkán szerepel a teknős, ezért a sokat látott idegenvezető is meglepődött, amikor egy ilyen vadászat utolsó pillanatait sikerült levideózniuk egy hajóról az ecuadori Bolívar csatornában.

Phil Courter idegenvezető éppen egy Galápagos-szigetek körüli túrán kísért egy csapatot, amikor véletlenül egy egészen ritka eseményt sikerült levideóznia az ecuadori Bolívar csatornában.

A vízből egyszer csak kirepült egy hatalmas teknős, nyomában egy kardszárnyú delfinnel. A hajó egyik utasa, Fernando Diez, aki könnyűbúvárként jól ismeri az orkának vagy gyilkos bálnának is nevezett tengeri emlősöket, azt mondta, soha nem gondolta volna, hogy ilyesmit fog látni. A kardszárnyú delfinek ugyanis előszeretettel látogatnak el a Bolívar csatornába táplálkozni, de a teknősre csak ritkán fanyalodnak rá.

Ehhez képest ez a példány igazán látványos módon vadászta le páncélos vacsoráját azzal, hogy fogyasztás előtt magasra feldobta a levegőbe.

Még a kirándulás vezetői is azt hitték, hogy az orka csak játszik a teknőssel és nem is igazán éhes, de néhány percnyi dobálás után végül mégiscsak bekebelezte - írja a The Independent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.