Hideg esőt hoz a front

Hűvösen indult a március is: hazánkat ma egy újabb hidegfront éri el, nyomában jelentős mennyiségű csapadék várható.
Hétfőn hidegfront érkezik: országszerte megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, intenzívebb zápor. Délen kiadósabb mennyiség eshet. A szelet többfelé erős, a Dunántúlon és a frontvonal mentén viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 1-6, napközben 9-14°C-ra készülhetünk.

Az Időkép előrejelzése szerint holnap felszakadozik a felhőzet, a felhőátvonulásokból csupán északkeleten fordulhat elő néhol egy-egy zápor, a hegyekben hózápor. Erős, többfelé viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Lehűlés veszi kezdetét, délután 6-11°C várható.

Szerdán délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, a nap második felében délen, délnyugaton már az eső is eleredhet. Estétől egyre többfelé megerősödik a szél. Hajnalban -2, +3, délután 6-11°C valószínű.

Csütörtökön és pénteken egy mediterrán ciklon hatására elsősorban a déli és keleti tájakon alakulhat ki sokfelé csapadék: kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső, hó. Többfelé viharossá fokozódik az északi szél, jó néhány fokkal ismét visszaesik a hőmérséklet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.