Embert ölt az eltűnt férfi

Valószínűleg egy napok óta keresett 29 éves, mentálisan beteg férfi ölt meg egy biztonsági őrt szombaton éjszaka Döbrönte közelében. A rendőrség az őrizetbe vett gyanúsítottról egyelőre nem adott ki részletes információt.

Keresőkutyákkal is próbálták megtalálni azt a fiatalembert, aki a hét közepén tűnt el a pápai járás egyik falujából, Nagyacsádról. Édesapja akkor több tévécsatornának is elmondta: fia pszichésen beteg, ezért is fontos volna mielőbb a nyomára bukkanni. Összetört autóját csütörtökön megtalálták egy erdő szélen, de a férfi nem ült benne.

Szombaton este fél tizenegykor  telefonhívás érkezett a rendőrségre  a Döbrönte, Ganna és Tapolcafő határában található kőbánya biztonsági őrétől, hogy idegen férfit látott az általa felügyelt területen.

A helyszínre érkező rendőrök  az üzem kivilágítatlan részén  egy vasrudat tartó férfit találtak, aki az egyenruhások felszólítása ellenére fenyegetően megindult feléjük. A járőrök testi kényszer alkalmazásával tudták megállítani. Megbilincselték, de a magas, erős testalkatú gyanúsított utána is a rendőrökre próbált támadni.

Az épületen kívül a rendőrök megtalálták az eszméletlen biztonsági őrt. A kiérkező mentők már nem tudták újraéleszteni. A 66 éves őr testén több, „idegenkezűségből" származó sérülés volt. A halál okát orvosszakértők vizsgálják.

A 29 éves, mentálisan beteg férfit őrizetbe vették, ellene emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.